ingmaridalin © 2011 . Privacy Policy . info@ingmaridalin.se

BLOGG
PROGRAM
DISKOGRAFI
VIDEO
KALENDER
BIOGRAFI
GALLERI
KONTAKT

"Jag väntar vid min mila"

  Dan Andersson på vårt vis. Ingmari, Mattias och/eller Stefan förmedlar en doft från vildmark och känslostämningar där dur möter moll i en skön samstämmighet. Berättelser om Dan Anderssons liv vävs samman med egna och välbekanta tonsättningar till Dan Anderssons dikter.

Musikerna tar oss med till "Finnmarkerna" i Dalarnas djupa skogar i Grangärde med omnejd där Dan Andersson växte upp och där han till största delen fick inspiration till sina dikter som för många blivit så kära. De väver samman berättelser med kända och

8 egna tonsättningar av Dan Anderssons dikter som skildrar Dan Anderssons liv, livet i Finnskogarna med mystik och trolldom, det fattiga folkets stränga villkor, arbetet vid kolmilan, naturskildringar, trosfrågor, kärleken, livet och döden.

  Ingmari och Mattias är uppväxta i Dalarna och det hörs att de är inspirerade av Dalarnas folkmusik vilket karaktäriserar sättet att framföra visorna. Ingmari berättar:

-Det var ju faktiskt så att min farmor som flicka kulade efter korna på vallarna i Brötjärna, en by bara ett par mil från Dan Anderssons hemtrakt om man går genom skogen. När jag sedan läste Dan Anderssons dikter med de härliga naturskildringarna kände jag att den delen av mitt ursprung plötsligt fanns nära. Jag var åter en kulla som sprang över kärr och myrar.

 

 

 

Ingmari Dalin: Sång och gitarr.

 

 

 

...(läs hela)